• Lukaşenko: Acești oameni răi au depășit multe linii roșii.
  • „Oamenii răi care ne atacă din afara și din interiorul țării”.
  • Un avion din Belarus, întors din drum, după un avertisment al Poloniei.

Lukaşenko o ţine pe-a lui. În prima apariţie publică după deturnarea avionului, spune că Occidentul poartă „un război hibrid” împotriva lui. Oamenii răi ne atacă din afara şi din interiorul ţării, a strigat el la microfon.

Aleksandr Lukașenko: „A fost Hamas sau nu – nu mai contează. Echipajul a avut timp să ia o decizie. În pericol erau 123 de pasageri din diferite țări și şase membri ai echipajului. Pentru informarea dumneavoastră, centrala nucleară din Belarus se află sub culoarele de zbor ale avioanelor. Dacă s-ar fi întâmplat ceva?! Nu ne-a fost suficient un Cernobîl? Ne mai trebuie unul?”

jurnalistul Roman Protasevici se întorcea duminică seara la Vilnius, de la o conferință economică care avusese loc la Atena, și la care participase și lidera opoziției Svetlana Tikhanovskaya. Avionul care avea la bord 170 de pasageri ar fi trebuit să ajungă la destinație în trei ore, însă atunci când a început să se apropie de granița dintre Belarus și Lituania a fost interceptat de un avion de luptă MiG-29 și somat să aterizeze la Minsk.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN