Ludovic Orban depune la Tribunal actele de înfiinţare pentru partidul „Forţa Dreptei”

Foto: Mediafax
  • Luni, la ora 12:00, Ludovic Orban depune actele către Tribunalul București.
  • Acesta spune că este o necesitate politică de a pune bazele unui partid de centru-dreapta.
  • Numele partidului este cel al moțiunii prezentate de Ludovic Orban la Congresul PNL.

Ludovic Orban, alături de foşti parlamentari PNL, va depune luni, la ora 12.00, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei. Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunţat marţi înfiinţarea unui nou partid, „Forţa Dreptei”.

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligaţie democratică şi morală de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruţa PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formaţiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, spunea Ludovic Orban.

Numele noului partid este „Forţa Dreptei”, numele moţiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

„Acest nume şi programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor şi soluţiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie”, a adaugat Orban.

„Astăzi vom semna actul constitutiv şi luni vom depune documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei la Tribunalul Bucureşti. Am decis ca iniţiatorii să fie parlamentarii, din motive de procedură, pentru că dacă am fi iniţiat partidul cu toţi cei care vor să vină probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural şi ar fi durat mult mai mult. Obiectivul nostru pe 2022 este foarte ambiţios, dorim să construim un partid cu largă aderenţă în societate, să avem cel puţin 25.000 de membri, să avem organizaţii în toate judeţe”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta este convins că şi alţi parlamentari vor veni în partid: „Starea de nemulţumire în grupurile parlamentare ale PNL este în creştere constantă”.