• Douăzeci de hectare de lângă ruinele incașe au fost afectate de un incendiu provocat de fermierii care au ars iarba înainte de a semăna culturile.
  • Ruinele uluitoare sunt considerate una dintre cele șapte noi minuni ale lumii.
  • Îndepărtarea incendiului a îngreunat eforturile pompierilor.

Pompierii peruvieni se luptau joi pentru a limita un incendiu de pădure în apropierea ruinelor incașe de la Machu Picchu, în timp ce focul amenința să se apropie de orașul antic din munții Anzi. Incendiul, care a cuprins o suprafață de aproximativ jumătate din mărimea Vaticanului, a fost declanșat marți de fermierii care au ars iarba și resturile pentru a se pregăti să semene noi culturi.

Până miercuri, aproximativ 20 de hectare fuseseră afectate de incendiu, a declarat primarul orașului Cusco, aflat în apropiere.

Machu Picchu, un complex de structuri de piatră așezate în vârful unui munte, a fost construit în urmă cu peste 500 de ani de către incași, al căror imperiu a controlat mari porțiuni din America de Sud, de la ceea ce este astăzi sudul Ecuadorului până în centrul Chile. Îndepărtarea incendiului a îngreunat eforturile pompierilor.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ne luptăm deja de două zile cu incendiul de pădure și nu a fost posibil să îl ținem sub control, având în vedere că zona este destul de inaccesibilă, a declarat Roberto Abarca, directorul biroului de gestionare a riscurilor și de securitate din Cusco.

Ruinele uluitoare, care au făcut din regiunea înconjurătoare Cusco cea mai importantă destinație turistică din Peru, sunt considerate una dintre cele șapte noi minuni ale lumii.