• Marine Le Pen trimite pentru prima dată 3 reprezentanți în Senat.
  • Dreapta clasică domină Senatul.
  • Macron vrea o „soluție europeana comună” pentru criza migranților.

Alegerile parțiale senatoriale din Franța marchează o înfrângere pentru președintele Macron, care rămâne minoritar în Camera Superioară. Surpriza cea mare a fost însă revenirea extremei drepte în Senat, cu trei aleși din partea formațiunii lui Le Pen.

Formațiunea lui Emanuel Macron nu era majoritar în Senat, scrie TF1. Dreapta era majoritară. La Adunarea Națională, Emmanuel Macro are doar o majoritate relativă. Această situație în Parlament îi complică existența și el ar fi sperat să poată să progreseze în Senat pentru a-și putea trece câteva legi foarte importante care se dezbată acum, în toamnă, începând cu legea imigrației. Din păcate pentru el, rezultatul parțialelor de ieri, deci jumătate dintre scaunele senatoriale au fost în joc pentru alegerile de ieri.

Nu a reușit să obțină nici măcar o majoritate relativă. Senatul rămâne la dreapta, dar surpriza cea mare am fost alegerea celor trei senatori din partea formațiunii lui Marine Le Pen. Este o tendință care se confirmă a creșteri extremei drept în Franța. Și analiștii se îngrijorează în special de alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT

Citește și