• Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin s-a blocat după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina.
  • „De la masacrele pe care le-am descoperit la Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă turnură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac în viitor”, a declarat Macron la televiziunea France 5.
  • Rusia a calificat acuzațiile potrivit cărora forțele sale au executat civili la Bucha în timp ce ocupau orașul drept un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin s-a oprit după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina, informează Reuters.

„De la masacrele pe care le-am descoperit la Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă turnură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac în viitor”, a declarat Macron la televiziunea France 5.

Rusia a calificat acuzațiile potrivit cărora forțele sale au executat civili la Bucha în timp ce ocupau orașul drept un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
SINGUR PE LUME

Întrebat de ce nu a urmat exemplul altor lideri europeni și nu a călătorit în capitala ucraineană, Kiev, Macron a spus că o demonstrație de sprijin în sine nu era necesară după invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina

„Mă voi întoarce la Kiev, dar voi merge acolo pentru a aduce ceva util cu mine… pentru că este evident că nu este nevoie să mă deplasez acolo pentru a arăta acest sprijin”, a declarat Macron, adăugând că a vorbit de aproximativ 40 de ori de la începutul războiului cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Dacă voi merge la Kiev, va fi cu scopul de a schimba ceva”, a spus el.

Kremlinul afirmă că a lansat o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza și „elibera” Ucraina de extremiștii naționaliști. Ucraina și Occidentul spun că Putin a lansat un război de agresiune neprovocat.