• 400 de oaspeți au participat la dineul organizat într-un cort de pe peluza Sud.
  • Liderii europeni spun că pachetul legislativ este nedrept față de companiile non-americane.
  • Macron a adăugat: „Stăm împreună, umăr la umăr, tocmai pentru a fi și îndreptățiți să spunem, în același timp: «Noi, poporul» și «Liberté, égalité, fraternité» ”.

Președintele Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron au convenit, în timpul unei vizite de stat la începutul acestei săptămâni, să rezolve problemele apărute în urma legislației americane care include subvenții pentru produsele fabricate în SUA, a declarat Macron, în încercarea de a liniști îngrijorările europene.

Legea de reducere a inflației, prezentată de Biden, este o nouă lege de 430 de miliarde de dolari care oferă subvenții masive pentru produsele fabricate în SUA și care vizează abordarea crizei climatice și promovarea energiei regenerabile.

Dar liderii europeni spun că pachetul legislativ este nedrept față de companiile non-americane și ar fi o lovitură serioasă pentru economiile lor, în timp ce Europa se confruntă cu consecințele invaziei Rusiei în Ucraina din februarie.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Ceea ce am decis împreună cu președintele Biden este tocmai pentru a rezolva această problemă. Și ele pot fi rezolvate, a declarat Macron pentru emisiunea 60 Minutes de la CBS într-un interviu publicat duminică.

Joi, vorbind alături de Macron, Biden a declarat: „Nu am avut timp să vorbesc cu președintele Macron. Există ajustări pe care le putem face care, în mod fundamental, pot face mai ușor pentru țările europene să participe și sau să fie pe cont propriu.