• Casa Albă s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare.
  • A primit oaspeți de seamă la dineul de stat pe care Joe și Jill Biden l-au dat în onoarea cuplului prezidențial francez.
  • Printre invitați au fost politicieni, actrițe, magnați din Sillicon Valley și Anna Wintour.

Casa Albă s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare! A primit oaspeți de seamă la dineul de stat pe care Joe și Jill Biden l-au dat în onoarea cuplului prezidențial francez. Printre invitați au fost politicieni, actrițe, magnați din Sillicon Valley și Anna Wintour.

Apoi au sosit invitații speciali, Emmanuel și Brigitte Macron.

Dineul de aseară marchează revenirea la tradiția dinaintea pandemiei. Este primul asemenea eveniment în mandatul lui Biden. A fost o primire cu râsete, veselie… și bisous.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Ca o coincidență, primul dineu de stat al lui Donald Trump a fost tot în onoarea lui Emmanuel Macron, în 2018. Și atunci, prietenia era la fel de fierbinte. După ce l-a apucat de mână pe Macron, lui Trump parcă nu-i venea să-i dea drumul.

400 de oaspeți au participat la dineul organizat într-un cort de pe peluza Sud. A fost și o cină la interior cu doar 120 de persoană. Surse de la Casa Albă au spus pentru CNN că Prima Doamnă s-a ocupat personal de toată organizarea și a degustat fiecare fel de mâncare: starter de caviar și homar poșat în unt, Calotte de vită cu cresson și salată de alge.

La final, a sosit și momentul toastului: Astăzi, suntem încă uniți de cele mai mari cauze: democrația, libertatea, egalitatea, oportunitățile și libertatea. Suntem împreună împotriva opresiunii și a nedreptății.  a spus Biden.

Iar Macron a adăugat: Stăm împreună, umăr la umăr, tocmai pentru a fi și îndreptățiți să spunem, în același timp: «Noi, poporul» și «Liberté, égalité, fraternité» ”.