• Putin i-a transmis lui Sholz că bombardamentele masive ale Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au devenit „necesare și inevitabile” .
  • De asemenea, liderul de la Kremlin a catalogat drept „distructivă” poziția Occidentului care sprijină Kievul și a îndemnat Germania să-și regândească abordarea.
  • Cancelarul german Olaf Scholz i-a cerut vineri lui Vladimir Putin retragerea trupelor ruse din Ucraina pentru a se putea ajunge la o „soluţie diplomatică” .

Vladimir Putin i-a transmis cancelarului german Olaf Sholz, cu care a vorbit la telefon, că bombardamentele masive ale Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au devenit „necesare și inevitabile” , potrivit Reuters.

De asemenea, liderul de la Kremlin a catalogat drept „distructivă” poziția Occidentului care sprijină Kievul și a îndemnat Germania să-și regândească abordarea.

„A fost subliniat că forţele armate ruse au evitat multă vreme loviturile cu rachete de înaltă precizie asupra anumitor ţinte în Ucraina, însă astfel de măsuri au devenit necesare şi inevitabile în faţa atacurilor provocatoare ale Kievului” , se arată într-un comunicat al Kremlinului în care au fost rezumată discuția purtată de Vladimir Putin cu Olaf Scholz.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Președintele rus consideră Ucraina responsabilă pentru exploziile care au distrus podul din Crimeea și instalațiile energetice rusești, motiv pentru care a declarat că Moscova are dreptul să bombardeze infrastructura energetică a Ucrainei, lăsând milioane de civili în frig și întuneric.

Poziţia Occidentului este distructivă deoarece sprijină Ucraina

Chiar dacă a ordonat invazia declanșată pe 24 februarie, Vladimir Putin a criticat încă o dată sprijinul financiar și militar acordat de statele occidentale Ucrainei, ceea ce a permis armatei ucrainene să provoace rușilor înfrângeri umilitoare pe front.

Liderul de la Kremlin a precizat că poziţia Occidentului este „distructivă” deoarece pe fondul sprijinului politic, financiar şi militar al Occidentului, ,,Kievul respinge ideea oricărei negocieri” şi ,,îi incită pe ucrainenii radicali naţionalişti să comită crime sângeroase” .

Din acest motiv, Putin l-a îndemnat pe Scholz ,,să-şi regândească abordarea în contextul evenimentelor ucrainene” .

Cancelarul german Olaf Scholz i-a cerut vineri lui Vladimir Putin retragerea trupelor ruse din Ucraina pentru a se putea ajunge la o „soluţie diplomatică” .