• „Este o mică revoluţie de prevenţie”, a spus preşedintele francez. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu 1 ianuarie.
  • Măsura va fi pusă în aplicare începând cu 1 ianuarie.
  • De ieri, Macron a decis să-şi pună din nou masca anti-COVID în faţa noii creşteri a infecţiilor.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2023, prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

„În farmacie, prezervativele vor fi gratuite pentru grupa de vârstă 18-25 de ani. Începem pe 1 ianuarie. Este o mică revoluţie făcută pentru prevenţie”, a spus preşedintele francez, în timpul unei călătorii la Poitiers. Încă din septembrie 2021, guvernul francez a anunţat contracepţia gratuită nu numai pentru minori, ci şi pentru femeile cu vârsta de până la 25 de ani.

Tot ieri, Macron a decis să-şi pună din nou masca anti-COVID, considerând că este necesară „reluarea obiceiurilor” în faţa noului val de infecţii cu COVID-19. „Urmez instrucţiunile ministrului meu”, a spus preşedintele, vorbind alături de şeful sănătăţii, François Braun, purtând şi el o mască, cu ocazia unei întâlniri publice la Fontaine-Le-Comte, lângă Poitiers.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Confruntat cu reapariţia epidemiei, cred că este pozitiv să dăm un exemplu, pentru că nu vrem neapărat să revenim la obligaţii generalizate”. Confruntat cu cel de-al nouălea val de coronavirus, la care se adaugă acum gripa, Parisul refuză măsuri coercitive, dar nu exclude o înăsprire a purtării măştii, dacă situaţia ar impune-o.

Duminică seara, vorbind la BFMTV, ministrul Sănătăţii a lansat un „apel solemn” către cei mai fragili, pentru a merge să se vaccineze. Oficialii îi îndeamnă pe oameni să poarte măști în locurile aglomerate și să se vaccineze cu vaccinul COVID pe măsură ce se apropie iarna.