• În Madrid, mii se persoane din Madrid au sărbătorit trecerea în Noul An în stradă.
  • Șapte mii de oameni au fost la kilometrul zero al Madridului.
  • Doar 25% din spanioli au trecut în noul an fără noi restricții.

Madridul a sărbătorit Revelionul fără restricții. În timp ce unele capitale europene au renunțat la festivitățile de Anul Nou, Madridul a avut un Revelion aproape ca pe vremuri. Mii de persoane au sărbătorit trecerea dintre ani în cunoscuta Puerta del Sol, după care au putut să petreacă în cluburi până dimineață.

Felix Damian, editor corespondent Aleph News la Madrid, a urmărit prima noapte din acest an și ne oferă acum mai multe detalii.

Felix, cum au marcat madrilenii trecerea în 2022?

Și-au mâncat cele 12 boabe de strugure în ritmul bătailor ceasului din Puerta del Sol. Este o tradiție spaniolă care aduce noroc în noul an și care este pusă în practică fie acasă, fie în plină stradă. Doar 7 mii de persoane au participat la petrecerea de la miezul nopții, organizată la km zero al Madridului, unde se adunau în vremurile dinaintea pandemiei cel puțin 20 de mii de oameni. Cei care au fost acolo au trăit clipa din plin pentru că Revelionul a fost fără restricții.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

„Nu trebuie să încetăm niciodată să fim fericiți și să sărbătorim că suntem în viață, avem sănătate, suntem aici și continuăm să mergem mai departe. Așa că: La mulți ani!”, spune Gabriela Echevarria, fotograf.

„Aici, la Madrid, nu ne este frică să ieșim, să ne bucurăm împreună. Cu toții trebuie să ne întâlnim, să sărbătorim și să petrecem pentru viața noastră”, a transmis Cristina, turist din Mexic.

Cum au abordat autoritățile spaniole organizarea acestui Revelion, pe care îl trăim tot în pandemie?

Aproape toată Spania a trecut în noul an cu restricții de Revelion, mai puțin Madridul și alte 3 regiuni. Doar 25 la sută dintre spanioli au avut o fiesta fără măsuri sanitare excepționale, iar Madridul nu a impus nicio limită de orar barurilor și cluburilor care au atras și foarte mulți turiști din Europa și America Latină.

Datorită acestei libertăți de mișcare, apartamentele turistice au fost ocupate în proporție de 80% și 2 din 5 turiști sunt străini care au ales să petreacă Revelionul la Madrid, tocmai pentru că aici restricțiile au fost puse în stand by.

Cu ce situație sanitară intră Spania în noul an?

Spitalele se confruntă cu un val important de bolnavi de Covid, cu o rata record de aproape 18 cazuri la mie. Ultimul raport include 160 de mii de cazuri și 74 de decese, iar guvernul insistă pe continuarea vaccinării cu doza booster care a ajuns deja la 13 milioane de persoane.