• În total, cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie.
  • Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familiile cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.
  • Zeci persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce zeci de maşini s-au ciocnit. Unele au luat foc pe autostrada M1 din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf care a redus vizibilitatea.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta.

Astfel, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie.

Dintre aceştia, doi au fost spitalizaţi, unul dintre cetăţenii români spitalizaţi fiind deja externat şi deplasându-se în România.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităţilor ungare.

În ceea ce priveşte persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autorităţile ungare au precizat că aceasta nu este cetăţean român.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familiile cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Zeci persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce zeci de maşini s-au ciocnit. Unele au luat foc pe autostrada M1 din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf care a redus vizibilitatea.