• Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut marţi o convorbire telefonică cu ministrul de Externe din Israel, Eli Cohen.
  • Aurescu i-a mulţumit omologului său pentru sprijinul acordat României privind aderarea la Schengen.
  • Totodată, cei doi miniştri au discutat despre implicaţiile complexe ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut marţi o convorbire telefonică cu ministrul de Externe din Israel, Eli Cohen. Aurescu i-a mulţumit omologului său pentru sprijinul acordat României privind aderarea la Schengen.

„Ministrul Bogdan Aurescu a mulţumit pentru susţinerea obiectivului României de aderarea la spaţiul Schengen, inclusiv în dialogul bilateral al Israelului cu Austria. Şeful diplomaţiei israeliene a asigurat că va sprijini activ, în continuare, acest obiectiv important al părţii române”, a anunţat MAE.

Cei doi diplomaţi au vorbit despre relaţiile foarte bune dintre cele două ţări. MAE a mai anunţat că discuţiile „au prilejuit şi un schimb de opinii cu privire la cele mai recente evoluţii regionale, cu accent pe situaţia din Iran, ministrul român de externe informând despre susţinerea pachetelor de sancţiuni ale UE privind acest stat pentru încălcările drepturilor omului şi respectiv pentru implicarea în sprijinirea Rusiei prin livrarea de drone folosite pentru bombardarea obiectivelor civile din Ucraina.”

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Totodată, cei doi miniştri au discutat despre implicaţiile complexe ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, ministrul israelian apreciind eforturile României la nivel regional, în special în ceea ce priveşte gestionarea fluxului de refugiaţi, a precizat MAE.