• Moscova spune că capturarea Bahmut ar face o gaură în apărarea ucraineană.
  • Aceasta ar reprezenta un pas spre preluarea întregii regiuni industriale Donbas, o țintă majoră.
  • Zeci de mii de oameni au fost uciși, milioane de oameni au fost strămutați și multe orașe și localități ucrainene au fost pulverizate.

Peste 500 de soldați ruși au fost uciși sau răniți într-o perioadă de 24 de ore în timpul bătăliei pentru orașul Bahmut din estul Ucrainei, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Forțele pro-moscovite luptă de luni de zile pentru a cuceri Bahmut, în estul regiunii Donbas. Ambele părți recunosc pierderi semnificative, iar cifrele exacte sunt greu de verificat. Serghei Cherevaty, un purtător de cuvânt militar pentru forțele din est, a declarat că rușii au lansat 16 atacuri într-o perioadă de 24 de ore, iar 23 de confruntări au avut loc în Bahmut.

„Pe parcursul luptelor, 221 de inamici au fost uciși și 314 au suferit răni de diferite grade”, a declarat el pentru canalul de televiziune al parlamentului național.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Din comentariile lui Cherevaty nu a fost clar dacă se referea la victimele suferite vineri sau în cea mai recentă perioadă de 24 de ore. Reuters nu a reușit să verifice imediat afirmația.

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Kievul a decis să continue lupta în Bahmut deoarece bătălia macină cele mai bune unități ale Rusiei.

Moscova spune că capturarea Bahmut ar face o gaură în apărarea ucraineană și ar fi un pas spre preluarea întregii regiuni industriale Donbas, o țintă majoră. De când a început invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie anul trecut, zeci de mii de oameni au fost uciși, milioane de oameni au fost strămutați și multe orașe și localități ucrainene au fost pulverizate.