• Primarul Vienei s-a lăudat cu o discuție cu Klitscho.
  • În realitate se pare că era vorba de un fals.
  • Mai mulți primari din Europa au fost ținta falsului.

Primarul Vienei s-a lăudat cu o discuție cu Klitscho. În realitate se pare că era vorba de un fals. Mai mulți primari din Europa au fost ținta falsului.

Îl știi pe Vitali Klitschko, primarul Kievului. Și îl știe multă lume, mai ales datorită carierei sale în ringul de box. Dar în ultima săptămână mai mulți primari din vestul Europei au fost căutați de un fals Klitschko.

Unii și-au dat seama că sunt păcăliți, alții, precum primarul Vienei, nici nu au bănuit. Vinovați ar fi hackeri ruși. Asta în contextul în care autoarea romanului Harry Potter, a fost victima unei alte farse în care un dj rus a pretins că este Zelenski.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Klitschko însuși avertizează asupra falsului.

 „Dragi prieteni, sunt Vitali Klitschko, primarul frumosului oraș Kiev. Un fals Klitscho a contactat mai mulți primari din Europa și a spus lucruri absurde. Aceasta este o întreprindere criminală. Este nevoie urgent să sea investigheze cine este în spate.”

Falsul primar purta haine de iarnă în imaginile ajunse în presă și vorbea prost engleză făcând comentarii deplasate cu privire la refugiații ucraineni.

Primarul Kievului spune că nu este chiar așa de greu să se facă diferența între fals și original.

 „Vă rog fiți atenți în viitor când setez întâlniri. Discuțiile oficiale au loc doar prin canale oficiale din Kiev. Iar pentru cei care vorbesc germana sau engleza, pot să spun: eu nu am nevoie de niciun traducător. Zi frumoasă!”