• Preşedintele arată că Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene.
  • „La referendumul din toamnă, poporul Republicii Moldova va decide dacă anume aceasta este direcţia de dezvoltare a ţării şi moştenirea pe care o lăsăm generaţiilor următoare”, a precizat preşedintele Republicii Moldova.
  • Prima Conferinţă Interguvernamentală Moldova – UE are loc la 25 iunie.

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu a anunţat vineri că a semnat decretul privind iniţierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE.

„Azi am semnat Decretul privind iniţierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea, la şedinţa Comisiei Naţionale pentru Integrare Europeană, am discutat despre poziţia generală de negocieri a ţării noastre, ce urmează a fi aprobată de Guvern, şi am desemnat-o pe Cristina Gherasimov, Viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-şef din partea Republicii Moldova”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Preşedintele arată că Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene.

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

„Astfel, la doi ani de la obţinerea statutului de ţară candidată, va avea loc prima Conferinţă Interguvernamentală Moldova – UE, la 25 iunie, care fixează începerea negocierilor de aderare. În spatele acestor eforturi de modernizare a ţării stau mii de oameni din instituţiile statului şi munca fiecăruia dintre ei are un impact crucial asupra obiectivului nostru de ţară – să pregătim Republica Moldova pentru aderare până în 2030”, a adăugat Maia Sandu.

Ea susţine că Moldova – membră a Uniunii Europene – este singura cale de dezvoltare prin care va fi asigurată pacea, bunăstarea şi o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii.

„La referendumul din toamnă, poporul Republicii Moldova va decide dacă anume aceasta este direcţia de dezvoltare a ţării şi moştenirea pe care o lăsăm generaţiilor următoare”, a precizat preşedintele Republicii Moldova.

Citește și