• În mod oficial, Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.
  • Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere retragerea trupelor ruse din Transnistria.
  • Ieri, APCE a votat în unanimitate recunoașterea stării de ocupație a regiunii transnistrene a Republicii Moldova de către Rusia.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere retragerea trupelor ruse din Transnistria ocupată. APCE a recunoscut oficial că Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.

Cererea vine după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului European a recunoscut oficial că Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.

Ieri, APCE a votat în unanimitate recunoașterea stării de ocupație a regiunii transnistrene a Republicii Moldova de către Rusia. Igor Munteanu, fostul ambasador al Republicii Moldova la Washington, a explicat semnificația acestei decizii.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Această rezoluție, prin amendamentul care recunoaște ocuparea unor teritorii din Republica Moldova reiterează, oarecum, hotărârea Curții Constituționale, din 2017, în care s-a spus același lucru, doar că niciunul dintre Guvernele de la Chișinău nu au implementat decizia Curții Constituționale în politicile față de Transnistria”, a spus Igor Munteanu.