• În mod oficial, Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.
  • Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere retragerea trupelor ruse din Transnistria.
  • Ieri, APCE a votat în unanimitate recunoașterea stării de ocupație a regiunii transnistrene a Republicii Moldova de către Rusia.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere retragerea trupelor ruse din Transnistria ocupată. APCE a recunoscut oficial că Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.

Cererea vine după ce Adunarea Parlamentară a Consiliului European a recunoscut oficial că Transnistria este un teritoriu ocupat de Federația Rusă.

Ieri, APCE a votat în unanimitate recunoașterea stării de ocupație a regiunii transnistrene a Republicii Moldova de către Rusia. Igor Munteanu, fostul ambasador al Republicii Moldova la Washington, a explicat semnificația acestei decizii.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

Această rezoluție, prin amendamentul care recunoaște ocuparea unor teritorii din Republica Moldova reiterează, oarecum, hotărârea Curții Constituționale, din 2017, în care s-a spus același lucru, doar că niciunul dintre Guvernele de la Chișinău nu au implementat decizia Curții Constituționale în politicile față de Transnistria”, a spus Igor Munteanu.