• Acesta a vorbit despre deciziile pe care vrea să le implementeze în viitorul apropiat.
  • Putin va aloca sume importante de bani pentru a dezvolta Crimeea.
  • Acesta consideră că reunificarea Crimeei cu Rusia a fost o decizie înțeleaptă.

În urmă cu doar câteva momente, Vladimir Putin a ținut un discurs, la 8 ani de când a preluat Crimeea. Acesta a vorbit despre deciziile pe care vrea să le implementeze în viitorul apropiat.

„Ultimii 8 ani au dovedit cât de corectă a fost alegerea liberă și conștientă a Crimeei de a se reuni cu Federația Rusă. Reunificarea Crimeei cu Federația Rusă a fost decizia corectă și în timp util. Doar uitați-vă la ce se întâmplă acum în Donbass!”, a spus Vladimir Putin.

Putin a propus prelungirea programului socio-economic de dezvoltare a Crimeei și a Sevastopolului până în 2027, în viitor, până în anul 2030. Mai mult decât atât, președintele Rusiei a cerut să nu se reducă suma finanțării pentru programul de creare a unui mediu urban confortabil în Crimeea și în Sevastopol.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Acum, toate afacerile rusești, cărora le era frică de sancțiuni din Occident, pot veni în siguranță în Crimeea, le vom sprijini pe toate. În contextul noilor sancțiuni împotriva Federației Ruse, marile structuri de afaceri rusești, inclusiv băncile, pot veni în siguranță în Crimeea. Acum nu au de ce să se teamă. Sancțiunile anti-ruse dau naștere multor probleme, dar deschid și noi oportunități”, a mai spus Putin.

„Principalele restricții de transport, inginerie și infrastructură impuse de sancțiunile Crimeei au fost ridicate”, a spus Khusnullin, vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse.

„O serie de măsuri prioritare în ceea ce privește sprijinul pentru ocuparea forței de muncă au fost aprobate în Federația Rusă. Statul va sprijini întreprinderile care intră în pauză pentru a depana canalele de aprovizionare prin plata pentru munca temporară a angajaților.

Planurile regionale de redresare a forței de muncă ar trebui întocmite cât mai curând posibil. Este necesar să se asigure o tranziție fără probleme de la locul de muncă, în cazul amenințării cu concedierea”, a mai spus Golikova.

„Anii trecuți au dovedit, în mod convingător, cât de corectă și de oportună a fost alegerea Crimeei de a se reuni cu Rusia”, a declarat Putin.

„Principalele restricții de transport, inginerie, infrastructură impuse de sancțiunile Crimeei au fost ridicate. Congresele de la autostrada Tavrida până la orașele stațiuni din Crimeea vor fi construite, cel târziu, în 2024.

Guvernul va aloca suplimentar aproximativ 20 de miliarde de ruble pentru repararea și reconstrucția drumurilor din Crimeea. 150 de miliarde de ruble vor fi alocate anual pentru programul de stat pentru dezvoltarea Crimeei și a Sevastopolului”, a spus Khusnullin.