• Maia Sandu susține că Grupul Wagner a fost implicat într-o tentativă de lovitură de stat care avea ca scop înlăturarea ei de la putere.
  • Maia Sandu a menționat că scopul acestui plan era să încurajeze protestele antiguvernamentale să devină „violente”.
  • Oficialii europeni și americani avertizaseră în februarie că Rusia plănuia să înlăture guvernul pro-occidental al Maiei Sandu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că Grupul Wagner a fost implicat într-o tentativă de lovitură de stat dejucată, care avea ca scop înlăturarea ei de la putere, ca parte a unei campanii de destabilizare a țării.

Într-un interviu pentru Financial Times, Maia Sandu a spus că fostul lider al Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi planificat această lovitură de stat la începutul anului și a avertizat că Moscova folosește diverse metode, inclusiv călători care transportă bani și carduri bancare emise în Dubai, pentru a introduce ilegal fonduri în Moldova, în scopul de a mitui alegătorii înainte de alegeri.

„Informația pe care o deținem arată că acest plan a fost elaborat de echipa lui Prigojin”, spune președinta Republicii Moldova. Maia Sandu a menționat că scopul acestui plan era să încurajeze protestele antiguvernamentale să devină „violente”, iar situația este cu adevărat dramatică, necesitând protecție.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Oficialii europeni și americani avertizaseră în februarie că Rusia plănuia să înlăture guvernul pro-occidental al Maiei Sandu, iar autoritățile de la Chișinău au declarat în martie că au arestat un membru al Grupului Wagner, acuzând administrația de la Kremlin că instigă la o lovitură de stat.

Citește și: