• Președintele rus, Vladimir Putin, a dezvăluit că fragmente de grenade de mână au fost găsite în corpurile victimelor accidentului aviatic în care a murit fostul șef al Wagner, Evgheni Prigojin, la nord de Moscova în august 2023.
  • Prigojin, care a condus o revoltă eșuată împotriva unor înalți oficiali ruși, a fost una dintre cele zece persoane ucise în accidentul de avion, iar acest eveniment a reprezentat o provocare semnificativă la adresa președintelui Putin.
  • Putin a respins speculațiile cu privire la doborârea avionului, susținând că nu a existat niciun impact extern și a menționat că fragmente de grenade de mână au fost descoperite în corpurile victimelor, fără a oferi detalii suplimentare despre circumstanțele accidentului.

Fragmente de grenade de mână au fost găsite în corpurile victimelor accidentului aviatic în care a murit fostul șef al Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit Sky News, Prigojin s-ar fi aflat printre cele 10 persoane ucise într-un accident de avion la nord de Moscova, la 23 august, la două luni de la ziua în care a condus o revoltă eșuată împotriva unor înalți oficiali ruși. Revolta eșuată, în timpul căreia a cerut înlăturarea ministrului apărării, Serghei Șoigu, a fost cea mai mare provocare la adresa președintelui Putin de când acesta a ajuns la putere în 1999.

Vladimir Putin respinge speculațiile

Vladimir Putin a respins speculațiile conform cărora avionul ar fi fost doborât, susținând că nu a existat „niciun impact extern” și că acest lucru „este deja un fapt stabilit”.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

„Fragmente de grenade de mână au fost găsite în corpurile celor uciși în accident”, a declarat acesta la o reuniune a Clubului de discuții Valdai din Soci.

Președintele rus nu a oferit detalii în legătură cu modul în care o grenadă ar putea exploda, dar a spus că anchetatorii ar fi trebuit să testeze cadavrele pentru alcool și droguri, având în vedere că a fost găsită și cocaină la birourile Wagner.

Anchetatorii nu au comentat public cazul, însă Rusia a declarat că a confirmat moartea lui Prigojin în accident în urma unor teste genetice, fără a dezvălui cauza.

Citește și