• Rusia a pierdut un sistem de rachete S-400 Triumf.
  • Ucraina a eliberat Andriivka, la est de Bahmut.
  • România a fost nevoită să-și închidă spațiul aerian în nordul Dobrogei din cauza dronelor rusești.

Rusia a pierdut un sistem de rachete S-400 Triumf în Crimeea, Ucraina a eliberat Andriivka, la est de Bahmut, iar al doilea comandant rus al Regimentului 247 Asalt Aerian, Vasili Popov, a fost ucis în luptă în Ucraina.

Ucraina reușește, fără să aibă o flotă, să controleze Marea Neagră. Comandantul Academiei Navale a SUA a spus că lecțiile învățate din Ucraina sunt studiate acolo deoarece o țară fără forțe navale reușește să anihileze, chiar să controleze o suprafață de apă. Totul a început în 24 august, când Ucraina a recapturat platformele marine dintre Insula Șerpilor și Crimeea. Acolo erau niște radare foarte puternice ale rușilor care au fost distruse. Apoi, pe 14 septembrie, Ucraina a distrus un sistem S-400, undeva între Briansk și Mariupol, iar rachetele nu au mai putut fi văzute.

„Rusia a pierdut pentru prima dată pe 13 septembrie un submarin și o navă dintr-un depozit din Sevastopol. Ucraina face ca Rusia să nu poată controla Crimeea. Lukașenko se duce la Moscova când taberele mercenarilor Wagner încep să fie demontate din Belarus. Lukașenko a fost parte a planului lui Putin de a-l elimina pe Prigojin. Le-a spus mercenarilor Wagner să vină în Belarus să-i țină departe de Rusia și de Moscova”, a spus Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, la Aleph News.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Pe 26 august, Ucraina a distrus alte radare și încă un sistem S-400 în Crimeea, iar pe 14 septembrie a distrus al treilea sistem de rachete S-400 Triumf. Astfel, Ucraina a dezvoltat o tehnică infailibilă. Ieri a folosit drone pentru a distruge radarul, după care, două rachete de croazieră Neptun au distrus celelalte sisteme.

Citește și: