• Beijingul revendică Taiwanul autoguvernat, iar tensiunile dintre cele două părți s-au intensificat în ultimul an.
  • Ascultați-mă, Taiwan nu face parte din RPC și cu siguranță nu este de vânzare!”, a declarat ministrul de externe Joseph Wu.
  • În octombrie, Musk a sugerat că tensiunile dintre Beijing și Taipei ar putea fi rezolvate prin acordarea Chinei a unui anumit control asupra Taiwanului.

Taiwanul i-a transmis miliardarului Elon Musk că nu este de vânzare”, după ce acesta a afirmat că insula face parte din China, relatează BBC.

Ascultați-mă, Taiwan nu face parte din RPC [Republica Populară Chineză] și cu siguranță nu este de vânzare!”, a declarat ministrul de externe Joseph Wu pe X al lui Musk. La un summit de afaceri din această săptămână, Musk a comparat Taiwanul cu Hawaii, numindu-l parte integrantă” a Chinei.

Beijingul revendică Taiwanul autoguvernat, iar tensiunile dintre cele două părți s-au intensificat în ultimul an. Chiar în această săptămână, China a efectuat exerciții aeriene și navale în jurul Taiwanului, în ceea ce a devenit o demonstrație de rutină a puterii militare în jurul insulei. Taiwanul a declarat că a detectat peste 40 de avioane militare chineze și aproximativ 10 nave în apele sale.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Aceasta nu este prima dată când Elon Musk, care are interese de afaceri în China, a deranjat guvernul din Taiwan prin comentariile sale. În octombrie, el a sugerat că tensiunile dintre Beijing și Taipei ar putea fi rezolvate prin acordarea Chinei a unui anumit control asupra Taiwanului.

El a declarat atunci, într-un interviu acordat Financial Times, că este de părere că cele două guverne ar putea ajunge la un acord rezonabil de acceptabil”. Ambasadorul Chinei în SUA l-a lăudat pe Musk, dar omologul său taiwanez a spus ceva similar cu Wu – că libertatea nu este de vânzare”.

Citește și: