• România este judecată la Comisia de Disciplină UEFA din cauza fanilor. Fanii naționalei au scandat „Kosovo e Serbia!”.
  •  Meciul România – Kosovo a fost întrerupt timp de 49 de minute.
  • Fanii lui Partizan Belgrad le-au mulțumit suporterilor români. „Vă mulțumesc, fraților”, au spus ei.

Naționala este judecată și pentru comportament rasist de către UEFA, după ce o parte a galeriei române a afișat sloganul „Kosovo este Serbia” la meciul României cu Kosovo de marți din calificările pentru Euro. UEFA e deranjată și de mesajul „Basarabia e România.

Galeria lui Partizan Belgrad, care a răspuns în limba română la un meci al echipei de baschet, spune „Vă mulțumim, fraților!” Și croații sunt judecați de UEFA. Ei au afisat la meciul cu Letonia logo-ul unei grupări fasciste din Al Doilea Război Mondial, „Ustașe”.

Meciul România- Kosovo a fost întrerupt pentru 40 de minute după ce suporterii români au afişat în prima repriză bannerul Kosovo este Serbia”. Cu toate acestea, Mergim Vojvoda, care la rândul său i-a provocat pe fanii români, făcând în mai multe rânduri din mâini semnul vulturului cu două capete (stema Albaniei), a lansat noi atacuri la adresa suporterilor. Noi vărsăm sânge pentru această ţară, iar aceştia (românii) ne-au insultat ţara. Nu trebuia să ne întoarcem pe teren. Rasism pur, ne-au tratat cum tratează rasiştii negrii, comparându-i cu maimuţele. Bucuraţi-vă că Adem Jashari nu mai e în viaţă!”.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Citește și: