• Meciul România- Kosovo a fost întrerupt pentru 40 de minute după ce suporterii români au afişat în prima repriză bannerul Kosovo este Serbia”.
  • Mergim Vojvoda a lansat noi atacuri la adresa suporterilor.
  • Vojvoda a cerut FIFA să reacţioneze pentru a nu mai permite astfel de lucruri în jocul de fotbal.

Presa şi jucătorii din Kosovo au avut în ultimele ore mai multe reacţii cu privire la incidentele de seara trecută de pe Arena Naţională. Majoritatea au condamnat implicare politicului în sport, dar au existat şi unele mai dure, mai ales din partea jucătorilor. Probabil cea mai de impact, care ar putea fi considerată la limita unui derapaj, a fost dată de fundaşul Mergim Vojvoda.

Meciul România- Kosovo a fost întrerupt pentru 40 de minute după ce suporterii români au afişat în prima repriză bannerul Kosovo este Serbia”. Mergim Vojvoda, care la rândul său i-a provocat pe fanii români făcând în mai multe rânduri din mâini semnul vulturului cu două capete (stema Albaniei), a lansat noi atacuri la adresa suporterilor. Noi vărsăm sânge pentru această ţară, iar aceştia (românii) ne-au insultat ţara. Nu trebuia să ne întoarcem pe teren. Rasism pur, ne-au tratat cum tratează rasiştii negrii comparându-i cu maimuţele. Bucuraţi-vă că Adem Jashari nu mai e în viaţă!”.

Vojvoda a cerut FIFA să reacţioneze pentru a nu mai permite astfel de lucruri în jocul de fotbal. Adem Jashari a fost un luptător guerrilla albanez şi lider al Armatei de Eliberare a Kosovo-ului (KLA), o organizaţie paramilitară care a luptat pentru independenţa provinciei Kosovo faţă de Serbia. El este considerat un simbol al luptei albanezilor din Kosovo pentru independenţă şi este considerat erou naţional printre albanezii din Kosovo.

Recomandări

CUM E VREMEA
TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI
PRIMA ROCHIE DE MIREASĂ IMPRIMATĂ 3D
MAI INVESTIM ÎN IMOBILIARE?
PE CE DAU TINERII BANII
CE MĂNÂNCI AZI

Citește și