• Profesorul Jean-Claude Alvarez pune că pulberea de colagen pe care o lua Simona a fost contaminată.
  • Nivelul de roxadustat în urina al Simonei, subliniază Alvarez, este de 0,2 nanograme pe mililitru.
  • Profesorul mai spune că a identificat sursa de contaminare: colagenul, care se ia pentru dureri fizice.

Într-un interviu acordat celui mai mare cotidian sportiv francez, L’Équipe, profesorul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de Toxicologie al Spitalului Universitar din Garch, susține că Simona Halep este nevinovată.

Profesorul spune că având în vedere concentrația substanței din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat, un produs care stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii, în mod eficient. Nivelul de roxadustat în urina al Simonei, subliniază Alvarez, este de 0,2 nanograme pe mililitru. Asta nu mai înseamnă nimic, poți obține aceste rezultate și dacă iei suplimente alimentare comune. Profesorul mai spune că a identificat sursa de contaminare: colagenul, care se ia pentru dureri fizice, are raduxat, mai ales că este fabricat în China unde este foarte răspândit.

Alvarez a comparat o mostră de la singurul pacient din Franța care ia acest medicament iar rezultatul arată că în firele de păr apar concentrații de 50 de picograme pe miligram. Doza pe care ar fi luat-o Simona ar fi așadar complet ineficientă pentru a vorbi de dopaj.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Profesorul Alvarez, contactat de Simona Halep

El a fost contactat de Simona Halep, care s-a dus la laboratorul de toxicologie de la Spitalul Universitar Garches pentru a i se recolta o mostră de păr. Rezultatul a indicat că avea un nivel foarte scăzut, mai puțin de 0,5 picograme pe miligram în păr. Mirosea a contaminare, spune profesorul, care i-a cerut Simonei să-i furnizeze tot ce a luat în zilele premergătoare testului.

Au fost analizate toate probele, și contaminarea a fost depistată în pulberea de colagen pe care o folosea sportiva. Experimentul a fost repetat de 14 ori și a dat de fiecare dată același rezultat. Alvarez a mai făcut o demonstrație, punând o colega să ia timp de șase zile același praf de colagen ca Simona. Din 35 de probe, 7 au fost pozitive ceea ce dovedește că administrarea acestei pulberi te poate face pozitiv la roxadustat. Tribunalul independent admite că a existat o contaminare, dar nu crede că este suficient pentru a duce la un rezultat pozitiv și, prin urmare, că există o altă sursă.

Citește și