• Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus miercuri că Bulgaria și România sunt parte a spațiului Schengen.
  • Von der Leyen a subliniat necesitatea de a le integra fără întârziere în acest spațiu.
  • Ursula von der Leyen a anunțat deschiderea unei anchete privind subvențiile de stat chineze pentru mașinile electrice.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus miercuri că Bulgaria și România sunt parte a spațiului Schengen, scrie Mediafax. Von der Leyen a subliniat necesitatea de a le integra fără întârziere în acest spațiu.

Doresc să le mulțumesc în special Bulgariei și României pentru că au arătat calea de urmat cu bune practici în materie de azil și returnare. Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen, au demonstrat-o. Să le permitem, în sfârșit, să intre în spațiul Schengen, fără alte întârzieri! Am colaborat strâns cu partenerii noștri din Balcanii de Vest și am redus fluxurile de migrație ilegală. Am semnat cu Tunisia un parteneriat care aduce beneficii reciproce și în alte domenii decât cel al migrației – de la educație și competențe profesionale la energie și securitate, a transmis Ursula von der Leyen.

Premierul Marcel Ciolacu a răspuns, spunând că România respectă toate standardele Schengen și mulțumind pentru sprijinul acordat pentru aderarea fără întârziere la Schengen.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
ELVEȚIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2024
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN

De asemenea, Ursula von der Leyen a anunțat deschiderea unei anchete privind subvențiile de stat chineze pentru mașinile electrice, în scopul protejării industriei europene împotriva prețurilor scăzute artificial.

Am asistat la nașterea unei Uniuni geopolitice care acordă sprijin Ucrainei, se opune agresiunii Rusiei, răspunde acțiunilor asertive ale Chinei și investește în crearea de parteneriate. Avem un Pact verde european care este piatra unghiulară a economiei noastre și care are un nivel de ambiție fără precedent. Am trasat traiectoria tranziției digitale și am devenit pionieri la nivel mondial în ceea ce privește drepturile online, a spus Ursula von der Leyen.

Citește și