• Șefii Meta, OpenAI, X, Microsoft, Google sau Nvidia au fost invitați în Senatul SUA.
  • Forumul a fost închis pentru public și media, însă Zuckerberg și Musk au vorbit la final.
  • Liderii din lumea tech cer o legislație care să ofere un echilibru între inovație și siguranță.

Cei mai cunoscuți CEO din lumea tech au fost prezenți la un forum în Washington DC. Tema de discuției a fost inteligența artificială, deși a fost închis pentru public și media, Mark Zuckerberg și Elon Musk au discutat cu presa la final, scrie New York Times.

Liderul majorității din Senatul American, Chuck Schumer, a invitat nume grele la Washington și toată lumea a răspuns prezent. Este vorba despre Mark Zuckerberg de la Meta, Sam Altman de la OpenAI, Satya Nadella de la Microsoft, Jensen Huang de la Nvidia, Sundar Pichai de la Google și, desigur, Elon Musk. Mesajul acestora către guvernanți: să creeze o legislație care găsește un echilibru între inovație și siguranță.

Mai mulți dintre liderii din zona tech au semnal importanța ca această legislație să fie implementată cât mai rapid. Mai vocal a fost Sam Altman, cel care a spus în cadrul forumului că este impresionat de cât de rapid încearcă guvernul să creeze reguli în jurul tehnologiei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ce au declarat Mark Zuckerberg și Elon Musk

Problemele dintre cei doi sunt bine cunoscute, dovadă și faptul că ei fost puși să stea capete diferite ale mesei. Cât de departe era posibil. De data asta am avut parte însă de o discuție civilizată după cum a spus Musk, nu de schimbul de replici care nu le face deloc cinste.

La finalul întâlnirii, Zuckerberg a fost mai darnic în declarații și a spus că este important ca politicienii, academicienii, societatea civilă și experții din industrie să lucreze împreună la această legislație. Dacă tot credem că această generație de tool-uri cu AI reprezintă un pas înainte major, e important să nu-i minimizăm potențialul, a spus Zuckerberg. Musk a fost puțin mai zgârcit în declarații, spunând că este imporatnt să existe arbitrii, astfel încât dezvoltarea tehnologiei să fie verificată.

Citește și: