• Ministrul austriac de Interne spune că „nu are niciun sens să vorbim despre o extindere la acest moment”.
  • Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen „fără nicio întârziere”.
  • „România și Bulgaria sunt ținte convenabile pentru retorica legată de insecuritatea granițelor Uniunii Europene”, a declarat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

Austria respinge apelul Ursulei von der Leyen ca Viena să renunțe la opoziția sa față de aderarea României și Bulgariei la Schengen. Ministrul austriac de Interne spune că „nu are niciun sens să vorbim despre o extindere la acest moment”.

„Nu aș spune că Austria o sfidează pe șefa Uniunii Europene pentru că nu are extraordinar de multă influență, mai ales că comisia geopolitică pe care și-a propus să o conducă nu s-a manifestat și, prin urmare, nu are extraordinar de multă influență comparativ cu politicienii naționali. Austria are motivele sale pentru care inițial accepta intrarea României în Schengen și după aceea nu a mai acceptat. Probabil că a făcut un fel de leapșa cu Olanda și de aceea s-a simțit confortabilă să susțină intrarea României pentru că nu ar fi intrat din cauza poziției Olandei”, a explicat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

În discursul său anual privind starea Uniunii Europene, prezentat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen „fără nicio întârziere”. „La acest moment, nu are niciun sens pentru mine să vorbim despre o extindere a Spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine”, a declarat ministrul de interne austriac Gerhard Karner.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Austria are motive interne, inclusiv cele politice. România și Bulgaria sunt ținte convenabile pentru retorica legată de insecuritatea granițelor Uniunii Europene și aceasta este o realitate, dar nu este România sursa predilectă a eforturilor de tranzitare a imigranțilo ilegali și a azilanților”, a declarat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

Citește și