• 13% dintre cei care au declarat că îl vor susține în noiembrie, spun că vârsta sa este o problemă
  • Joe Biden se confruntă și cu atacuri din partea republicanilor, care îl consideră a fi „senil”.
  • Dacă va fi reales, Biden și-ar bate propriul record de cel mai în vârstă președinte în exercițiu

Un sondaj New York Times/Siena College a dezvăluit cât de mult se îngrijorează susținătorii lui Biden cu privire la vârsta sa, intensificând ceea ce a devenit o amenințare gravă la adresa candidaturii sale.

Cum arată Biden în sondaj?

19% la sută dintre cei care au votat pentru Biden în 2020 și 13% dintre cei care au declarat că îl vor susține în noiembrie, spun că vârsta președintelui este o problemă atât de mare încât acesta nu mai este capabil să ocupe această funcție.

Neîncrederea în ceea ce privește vârsta lui Joe Biden subliniază eșecul președintelui de a înlătura atât îngrijorările din cadrul propriului partid, cât și atacurile republicane care îl prezintă ca fiind senil. 73% dintre toți alegătorii înregistrați au spus că este prea bătrân pentru a fi eficient. 45% și-au exprimat convingerea că nu ar putea face o treabă bună.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Dacă va fi reales, Biden și-ar bate propriul record de cel mai în vârstă președinte în exercițiu, în timp ce Trump ar fi al doilea cel mai în vârstă dacă ar câștiga. Trump ar avea 82 de ani la finalul mandatului, iar Biden ar avea 86 de ani.

Citește și