Maldive va interzice accesul israelienilor în țară pe fondul războiului din Gaza. Ce spune președintele Muizzu

Maldive au anunțat că vor interzice intrarea în țară a deținătorilor de pașapoarte israeliene, în contextul războiului din Gaza. Decizia a fost luată de președintele Mohamed Muizzu în urma unei recomandări a cabinetului.

Interdicția intră în vigoare imediat și va implica modificarea legilor țării și înființarea unui subcomitet care să supravegheze punerea sa în aplicare.

Maldive și-a exprimat solidaritatea cu poporul palestinian și a condamnat acțiunile israeliene din Gaza. De asemenea, țara a numit un trimis special pentru a evalua nevoile palestinienilor și plănuiește o strângere de fonduri prin intermediul UNRWA.

„Împreună cu guvernul și poporul din Maldive, fac apel la o încetare imediată a focului, la încetarea violențelor și la un acces umanitar neîngrădit”, a postat președintele pe X săptămâna trecută.

Ca răspuns la restricțiile de călătorie, Ministerul israelian al Afacerilor Externe a recomandat cetățenilor israelieni să nu călătorească în Maldive și le-a recomandat celor care se află deja în această țară să ia în considerare posibilitatea de a se întoarce acasă, din cauza posibilelor dificultăți în obținerea de asistență din partea ambasadei israeliene în caz de urgență.

Exit mobile version