• Mama sa a fost informată că acesta este reținut pentru analize chimice”, a declarat un reprezentant al lui Navalnîi.
  • Nu am putut să-l văd de cinci zile, refuză să-mi dea corpul său și nici măcar nu spun unde se află”, spune ea.
  • Te întreb, Vladimir Putin – totul depinde doar de tine. Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul. Cer ca trupul lui Alexei să fie eliberat imediat pentru a-i putea face o înmormântare decentă”.

Mama lui Alexei Navalnîi, criticul lui Putin care a murit într-o închisoare din Rusia, i-a cerut președintelui Vladimir Putin să elibereze corpul acestuia, scrie BBC.

Într-o înregistrare video filmată în fața coloniei în care a murit vineri, ea a spus că a încercat să-l vadă timp de cinci zile, dar că nici măcar nu știa unde se află.

Iar soția lui Navalnîi, Iulia, a îndemnat autoritățile să nu-i împiedice pe cei dragi să-și ia rămas bun de la el. Familiei i s-a spus că trupul său nu va fi eliberat decât peste două săptămâni.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Mama sa a fost informată că acesta este reținut pentru analize chimice”, a declarat un reprezentant al lui Navalnîi.

Autoritățile ruse nu au confirmat unde se află cadavrul, în timp ce eforturile de a-l localiza au fost în mod repetat oprite. Iulia Navalnaia a afirmat că trupul soțului ei a fost păstrat până când au dispărut urmele otrăvirii cu agentul neurotoxic Novichok. Navalnîi a supraviețuit unei încercări de a-l ucide folosind otrava în 2020.

Mama lui Navalnîi a făcut un apel direct la președintele Putin în fața coloniei penale din Siberia, cunoscută sub numele de Lupul Polar, unde a fost anunțat decesul acestuia la 16 februarie.

Nu am putut să-l văd de cinci zile, refuză să-mi dea corpul său și nici măcar nu spun unde se află”, spune ea. Te întreb, Vladimir Putin – totul depinde doar de tine. Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul. Cer ca trupul lui Aleksei să fie eliberat imediat pentru a-i putea face o înmormântare decentă”.

Cuvintele ei au fost reluate într-o postare pe X de către nora sa.

Nu-mi pasă deloc de modul în care secretarul de presă al criminalului comentează cuvintele mele”, a spus ea, referindu-se la Peskov. Ea l-a acuzat direct pe Putin de uciderea soțului ei. Dați înapoi trupul lui Aleksei și lăsați-l să fie îngropat cu demnitate, nu vă puneți în calea oamenilor care își iau rămas bun de la el”, a spus ea.

Citește și