• Mama sa a fost informată că acesta este reținut pentru analize chimice”, a declarat un reprezentant al lui Navalnîi.
  • Nu am putut să-l văd de cinci zile, refuză să-mi dea corpul său și nici măcar nu spun unde se află”, spune ea.
  • Te întreb, Vladimir Putin – totul depinde doar de tine. Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul. Cer ca trupul lui Alexei să fie eliberat imediat pentru a-i putea face o înmormântare decentă”.

Mama lui Alexei Navalnîi, criticul lui Putin care a murit într-o închisoare din Rusia, i-a cerut președintelui Vladimir Putin să elibereze corpul acestuia, scrie BBC.

Într-o înregistrare video filmată în fața coloniei în care a murit vineri, ea a spus că a încercat să-l vadă timp de cinci zile, dar că nici măcar nu știa unde se află.

Iar soția lui Navalnîi, Iulia, a îndemnat autoritățile să nu-i împiedice pe cei dragi să-și ia rămas bun de la el. Familiei i s-a spus că trupul său nu va fi eliberat decât peste două săptămâni.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Mama sa a fost informată că acesta este reținut pentru analize chimice”, a declarat un reprezentant al lui Navalnîi.

Autoritățile ruse nu au confirmat unde se află cadavrul, în timp ce eforturile de a-l localiza au fost în mod repetat oprite. Iulia Navalnaia a afirmat că trupul soțului ei a fost păstrat până când au dispărut urmele otrăvirii cu agentul neurotoxic Novichok. Navalnîi a supraviețuit unei încercări de a-l ucide folosind otrava în 2020.

Mama lui Navalnîi a făcut un apel direct la președintele Putin în fața coloniei penale din Siberia, cunoscută sub numele de Lupul Polar, unde a fost anunțat decesul acestuia la 16 februarie.

Nu am putut să-l văd de cinci zile, refuză să-mi dea corpul său și nici măcar nu spun unde se află”, spune ea. Te întreb, Vladimir Putin – totul depinde doar de tine. Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul. Cer ca trupul lui Aleksei să fie eliberat imediat pentru a-i putea face o înmormântare decentă”.

Cuvintele ei au fost reluate într-o postare pe X de către nora sa.

Nu-mi pasă deloc de modul în care secretarul de presă al criminalului comentează cuvintele mele”, a spus ea, referindu-se la Peskov. Ea l-a acuzat direct pe Putin de uciderea soțului ei. Dați înapoi trupul lui Aleksei și lăsați-l să fie îngropat cu demnitate, nu vă puneți în calea oamenilor care își iau rămas bun de la el”, a spus ea.

Citește și