• Mii de persoane au cerut demisia guvernului pro-occidental pe fondul crizei energetice.
  • Vineri, autoritatea de reglementare a gazelor din Moldova a majorat preţurile cu 27% pentru consumatorii casnici.
  • După-amiază, aproximativ 10 corturi au fost instalate de protestatari în faţa reşedinţei, după ce săptămâna trecută s-a încercat crearea unei tabere de protest în faţa parlamentului moldovean.

Câteva mii de persoane au protestat duminică în capitala Republicii Moldova pentru a cere demisia guvernului pro-occidental al ţării, pe fondul furiei tot mai mari din cauza creşterii în spirală a preţurilor la gazele naturale şi a inflaţiei.

Mica naţiune est-europeană, situată între Ucraina şi România, a înregistrat o creştere a tensiunilor politice în ultimele luni, pe măsură ce preţurile la gaze naturale au crescut ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, relatează Reuters.

Mii de oameni protestând în faţa reşedinţei oficiale a preşedintelui Republicii Moldova din centrul Chişinăului, scandând sloganuri precum ,,jos cu (preşedintele) Maia Sandu” şi ,,jos cu guvernul” .

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Maia Sandu a condamnat în repetate rânduri acţiunile Moscovei în Ucraina şi militează pentru aderarea la Uniunea Europeană. Criticii săi o acuză că ar fi trebuit să negocieze un acord mai bun privind gazele naturale cu Rusia, principalul furnizor al Moldovei.

Vineri, autoritatea de reglementare a gazelor din Moldova a majorat preţurile cu 27% pentru consumatorii casnici.

După-amiază, aproximativ 10 corturi au fost instalate de protestatari în faţa reşedinţei, după ce săptămâna trecută s-a încercat crearea unei tabere de protest în faţa parlamentului moldovean.