• MApN din România anunță că o navă militară a Rusiei, din Marea Neagră, deviază vapoarele comerciale care se îndreaptă către Ucraina.
  • MApN nu confirmă informaţiile referitoare la o agresiune a Rusiei în zona Insulei Şerpilor.
  • Rusia a suspendat circulația navelor comerciale din Marea Azov, pe termen nelimitat, dar a decis să păstreze deschise porturile de la Marea Neagră.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România anunţă că o navă militară a Rusiei, din Marea Neagră, deviază vapoarele comerciale care se îndreaptă către Ucraina. Nava se află în ape internaţionale.

De asemenea, MApN nu confirmă informaţiile referitoare la o agresiune a Rusiei în zona Insulei Şerpilor.

Potrivit MApN, din datele de monitorizare obţinute de structurile Forţelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă, care se află în apele internaţionale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau opreşte navele comerciale aflate în marş către porturile ucrainene.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Totodată, autorităţile române nu confirmă informaţiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Şerpilor.

Potrivit legii, marea teritorială a României cuprinde fâşia de mare adiacentă ţărmului ori, după caz, apelor maritime interioare, având lăţimea de 12 mile marine (22.224 m), măsurată de la liniile de bază.

Rusia a suspendat circulația navelor comerciale din Marea Azov pe termen nelimitat, dar a decis să păstreze deschise porturile de la Marea Neagră, potrivit Reuters.

Rusia este cel mai mare exportator de grâu din lume, iar cerealele pleacă, în special, din porturile de la Marea Neagră. Marea Azov are ape de adâncime mică și porturi de capacitate redusă.