• Dacă PNL pleacă de la guvernare, Ciolacu spune că își depune mandatul.
  • PSD insistă să se negocieze tot calendarul electoral pentru 2024.
  • PNL susține că PSD îi cere să renunțe la candidatul la Președinție.
  • O nouă rundă de negocieri între PSD și PNL are loc mâine.

După ce liberalii au amenințat cu ieșirea de la guvernare, premierul Marcel Ciolacu plusează și spune că – dacă este părăsit, în an electoral, pleacă și el. Îmi depun mandatul în fața președintelui dacă liberalii pleacă de la guvernare – anunță Ciolacu. Cât despre comasări – liderul PSD anunță că nu cedează în continuare. Ori modificăm tot anul, ori nu modificăm nimic, spune el.

Marcel Ciolacu, premierul României: „Dacă este o decizie politică a partenerilor de Coaliție să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul președinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-ministru (…).Eu nu voi schimba calendarul electoral decât pentru întreg anul”.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: „Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. (…) Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Cum au ajuns guvernanții noștri – care clamau stabilitatea țării – să se amenințe unii pe alții că părăsesc Guvernul și rup Coaliția?

Discuțiile degenerează zilnic, iar asta se întâmplă mai bine de 2 săptămâni, de la o comasare am ajuns la două, de la două au ajuns la negocierea candidatului pentru președinție la care nu renunța Partidul Național Liberal, s-a ajuns și la anunțul lui Ciolacu de la Roma că, dacă pleacă liberalii, își depune și el mandatul și pleacă și el de la guvernare și trebuie să se facă alegeri anticipate.

Citește și