Marcel Ciolacu, despre aderarea la Spațiul Schengen: Roma nu împărtășește miopia Austriei

Marcel Ciolacu: PSD nu va susţine un guvern minoritar Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Marcel Ciolacu a făcut referire la aderarea României la Spațiul Schengen, menționând că Italia nu împărtășește aceleași idei cu Austria. 
  • Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ținut să sublinieze că România își dorește actualizarea Parteneriatului Strategic pe care îl are cu Italia.
  • Ciolacu a avut o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților din Italia, Lorenzo Fontana.

Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, spune Marcel Ciolacu, după o întrevedere cu ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi: „Am menţionat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluţie” .

„România doreşte actualizarea Parteneriatului Strategic pe care îl are cu Italia încă 1997! Împreună putem îmbunătăţi acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă. În acest context, i-am mulţumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocaţi ai cauzei României în vederea aderării la Spaţiul Schengen” , scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El precizează că oficialul italian i-a confirmat că va susţine în continuare aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Roma nu împărtăşeşte miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acţioneze pe considerente interne şi pur electorale. De aceea, am menţionat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluţie! Nu este nici eficient şi nici etic să fim separaţi, aşa cum vor unii lideri austrieci” , încheie Ciolacu.

Președintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților din Italia, Lorenzo Fontana.