Marcel Ciolacu: „E prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici”

PSD
  • Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că în România este o impozitare prea mare a muncii şi că trebuie găsit un echilibru între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului.
  • Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus joi seara, la România TV, că sunt puţine state care folosesc impozitarea unică.
  • Acesta a adăugat că în România „e prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că în România este o impozitare prea mare a muncii şi că trebuie găsit un echilibru între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus joi seara, la România TV, că sunt puţine state care folosesc impozitarea unică.

Care e filosofia? Găsim un echilibru dintre impozitarea muncii, unde în România este o impozitare consistentă în zona de muncă, cam mare, şi continuăm să punem povara pe veniturile mici şi mijlocii, fără nicio perspectivă, sau creăm un echilibru între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului. Deci în acest moment există o discrepanţă majoră în societatea românească”, a spus Ciolacu.

Acesta a adăugat că în România „e prea mare impozitarea pe muncă, omorâm oamenii cu venituri mici”.

Cotă unică e în Rusia. Vrem o ţară ca afară cu sistem fiscal ca în Rusia sau vrem o ţară ca afară cu un sistem fiscal european cum au toate ţările din Europa şi peste Ocean. E momentul în care trebuie să lăsăm ipocrizia deoparte să lăsăm un slogan electoral deoparte şi să vedem realităţile”, a mai spus preşedintele PSD, care a dat asigurări că „nimeni nu va aduce impozite noi sau impozite mai mari, dar aduci un echilibru, aduci deducerile”.

Am făcut o echipă mixtă PSD, PNL, UDMR, împreună cu Ministerul de Finanţe să vină în două săptămâni în faţa coaliţiei şi plecăm pe urmă şi avem dialog cu toţi partenerii sociali şi cu mediul de afaceri şi vom lua deciziile cele mai corecte”, a anunţat Marcel Ciolacu.