• Ciolacu a spus că își dorește o frecvenţă mai mică de a schimba miniştrii şi prim-miniştrii.
  • Ciucă spune că nu e momentul pentru o discuție privind ruperea coaliţiei de guvernare.
  • El a precizat că „în anul 2024 nu vor fi măriri şi modificări de taxe, lucru convenit deja în coaliţie”.

Ciolacu e convins – vrea coaliție și după 2024. El spune că va fi „stabilă”, cel puţin până la sfârşitul anului viitor, și își dorește ca ea să continue și după aceea.

Principalul lucru pe care Ciolacu a spus că și-l dorește este o frecvenţă mai mică de a schimba miniştrii şi prim-miniştrii, pentru că, spune el, am văzut cu toții calităţile şi defectele fiecăruia. Premierul a declarat toate acestea în condițiile în care vorbim despre principalele partide concurente. Nimeni nu se aștepta că Ciolacu ar vrea să continue alături de cele 2 partide. Pe cealaltă parte, și Ciucă spune că nu e momentul pentru o discuție privind ruperea coaliţiei de guvernare și amenință că partidul care va destrăma coaliția va avea de pierdut.

El a precizat că „în anul 2024 nu vor fi măriri şi modificări de taxe, lucru convenit deja în coaliţie”. Marea provocare, spune el, a fost dacă vor lua nişte măsuri pentru anul 2024 sau vor închide anul cu un deficit de aproape 7%, ceea ce automat, în martie, România ar fi intrat într-un blocaj în ceea ce priveşte fondurile europene. Acest lucru, cu certitudine s-ar fi întâmplat.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și