• Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider PSD, spune că proiectele legilor securităţii naţionale nu au fost discutate în coaliţia de guvernare.
  • Întrebat cine le-a redactat, el a răspuns: „Presupun că fiecare instituţie în parte, urmând apoi să intre la avizare”.
  • De asemenea, el a mai spus că pledează pentru limitarea numărului mandatelor şefilor serviciilor secrete.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider PSD fost întrebat dacă are proiectele legilor securităţii naţionale şi cine a conceput aceste proiecte.

„E şi normal să le am. Le am din circuitul de avizare. Nu au fost discutate detaliat niciodată în coaliţia de guvernare. Presupun că fiecare instituţie în parte, urmând pe urmă să intre avizare”, a răspuns liderul PSD.

„Există nişte acte normative, propuneri care vor veni din partea guvernului. Nu sunt iniţiative legislative semnate de către parlamentari. E normal că aceste proiecte au intrat, unele da, unele nu, în circuitul de avizare interministerial. Aşa este procedura normală. Cu alte cuvinte, guvernul poate să vină cu aceste legi după ce îşi iau toate avizele. Mai mult, noi la Parlament, am luat o hotărâre de a constitui o comisie specială în care se vor discuta aceste legi. Mai mult, eu am anunţat, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor – nu vor fi discutate decât după ce vor veni toate legile. Forma, cum va veni de la avizare, nu am cum să ştiu eu. Certitudinea e că vor exista dezbateri la aceste legi”, spune Marcel Ciolacu.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

De asemenea, el a mai spus că pledează pentru limitarea numărului mandatelor şefilor serviciilor secrete: „Am avut această intervenţie în coaliţie şi am spus că eu, personal, şi am văzut că şi colegii mei sunt de acord ca mandatele directorilor acestor serviccii să fie limitate la două mandate”.

„Personal, mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastre să fie corectat”, spunea Klaus Iohannis despre proiectul legilor securităţii naţionale. El afirmă că este un prim draft, care va fi modificat.