- 13 noiembrie 2024, Marcel Ciolacu: „N-am fost la Nisa, mă confundați”.
- 14 noiembrie 2024, Marcel Ciolacu: „Am fost la Nisa, dar cu avion de linie”.
- 18 noiembrie 2024. Marcel Ciolacu: „Avionul nu a fost închiriat de Nordis, sunt banii mei privați”.
- 21 noiembrie 2024. Marcel Ciolacu: „Am toate facturile și chitanțele achitate, le fac publice”.
- Pe 7 octombrie, Tribunalul București a decis intrarea în insolvență a Nordis.
- Nordis ar fi vândut apartamente de mai multe ori unor clienți diferiți.
- Parlamentul a înființat o comisie de anchetă în scandalul Nordis.
Scandalul din jurul insolvenței firmei imobiliare Nordis l-a făcut astăzi pe premierul Marcel Ciolacu să cedeze nervos înaintea ședinței de Guvern.
După ce inițial, premierul a susținut că n-a fost la Nisa în 2022, cu un jet închiriat de firma Nordis – și ulterior documentele călătoriei – au apărut în presă, Ciolacu a recunoscut treptat că așa a fost, dar a susținut că și-a plătit toate cheltuielile din banii săi și va prezenta facturile public.
Ce ne arată o asemenea reacție a premierului?
Este evident că subiectul Nordis îl enervează teribil pe premierul Ciolacu, care este și candidat la președinție. Duminică avem alegeri și este nervos pentru că arată că are o problemă.
Arată că are o problemă pentru că din 13 noiembrie, deci de acum șapte zile, a spus că îl confundă, n-a fost la Nisa, presa îl confundă, era un alt Ciolacu.
Ulterior a spus că a doua zi, pe 14 noiembrie, a fost la Nisa, dar cu avion de linie. Pe 18 noiembrie a spus că dacă a fost cu un jet privat, a fost pe banii lui. Tot pe 18 noiembrie seara, la fel de nervos, dar parcă mai puțin nervos decât astăzi, a încercat să spună că el își va căuta facturile și chitanțele acasă și că a mers pe banii lui. Pe 18 noiembrie seara a postat pe Facebook, spunând că a făcut de fapt un cadou fiului, are chitanțe și facturi.
Pe 21 noiembrie, adică astăzi a avut două reacții. Reacția de dimineață dintr-un interviu în care a spus că nu a fost în vacanță pe banii altora și va prezenta public aceste facturi. Premierul Ciolacu nu a prezentat facturile și bineînțeles, văzând acel interviu la news.ro, jurnaliștii de pe guvern l-au întrebat din nou înaintea ședinței de guvern și a spus că totul este o minciună și că ziariștii mint.
Deci de la „n-am fost”, la „am fost cu linie”, la „am fost cu jet pe banii mei”, a ajuns astăzi în aceeași buclă că „totul este o minciună”. Ceea ce vedeți, practic, există șapte variante diferite ale premierului Ciolacu în acest scandal, în șapte zile, șapte declarații care efectiv se bat cap în cap. Ceea ce arată că Marcel Ciolacu minte în acest scandal.
Dar ce mai arată acest scandal este că dosarul Nordis a devenit un dosar penal. Societatea aceasta, care în urma investigațiilor din presă s-a văzut că a vândut apartamente de lux de mai multe ori, deci o situație tip suveică, tocmai de aceea s-a înființat și o comisie pentru anchetarea acestei situații în Parlament.
Dar există și un dosar penal la DIICOT. Să nu uităm că Dicotul este o structură de parchet specializată pe asemenea fapte. După ce societatea Nordis a intrat în insolvență declarată de Tribunalul București, sunt 1300 de păgubiți în acest moment, acest număr al păgubiților crește exponențial de la zi la zi.
DIICOT-ul a anunțat că de 2 ani are un dosar penal pe această afacere pe grupul infracțional organizat și de lapidare, însă acest dosar este ținut de DIICOT in rem. Adică s-a identificat fapta, infracțiunea, dar nu s-au identificat autorii.
Ce arată acest lucru? Arată că în scandalul Nordis avem o implicare politică și avem o lipsă de funcționare a unui parchet specializat în investigarea unor presupuse asemenea infracțiuni.