• Marcel Ciolacu susține că prezentarea PNRR făcută de reprezentanţii Guvernului a fost „superficială”.
  • Liderul PSD crede că PNRR ar trebui să „închidă discrepanţele” dintre diversele regiuni ale ţării privind dezvoltarea.
  • Ciolacu: „Noi încercăm să evităm cu toţii să nu fim ultimul stat care depune, Bulgaria a depus deja, de o săptămână”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat că prezentarea PNRR făcută de reprezentanţii Guvernului a fost „superficială”.

„Din punctul meu de vedere mult prea superficială la nivelul de aşteptare al nostru. În primul rând ne aşteptam, deoarece am fost şi cu specialiştii din interiorul partidului ne-am fi aşteptat cu toţii să avem un draft al acestui PNRR. A fost o prezentare făcută de către domnul ministru al Fondurilor, domnul Ghinea, o înşiruire de sume, de reforme fără a ni se prezenta fundamentul sau ceea ce se doreşte la acele reforme”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Ciolacu: „E o diferenţă mare între plan şi ce urmează după ce depunem planul”

Marcel Ciolacu consideră că PNRR ar trebui să „închidă discrepanţele” dintre diversele regiuni ale ţării privind dezvoltarea.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Prezenţa noastră cu specialiştii acolo şi cu partenerii sociali era pentru a ieşi un plan cât mai bun pentru români. Sunt două Planuri Naţionale de Redresare şi Rezilienţă respinse de către Comisie. Noi încercăm să evităm cu toţii să nu fim ultimul stat care depune, Bulgaria a depus deja, de o săptămână. Cred că se vor face ajustări la plan în urma discuţiilor de astăzi (n.r. – joi). Cred că am reuşit să argumentăm necesitatea descentralizării absorbţiei banilor europeni, e o diferenţă mare între plan şi ce urmează după ce depunem planul”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Priorităţile românilor sunt cu totul altele decât aroganţa”

„Mie mi-ar fi ruşine, în locul primului ministru, când am o absorbţie de 227 de milioane sub comanda mea, să stau să mă ocup să-i răspund PSD-ului pe Facebook, sau mie personal, şi în loc să-mi pun miniştrii la muncă să mă ocup…. pentru ce-l plătim cu toţii. (…) Eu, în locul dânsului, aş vedea ce se întâmplă în ograda lui, faptul că lucrurile nu arată bine, scumpirile sunt simţite, nivelul de trai a scăzut imens în România. Priorităţile românilor sunt cu totul altele decât aroganţa. Mie mi-e foarte simplu acuma să spun domnului prim-ministru şi unor guvernanţi că acest vaccin COVID ne fereşte de COVID, el nu ne vindecă nici de aroganţă, nici de incompetenţă, nici de prostie, să nu creadă că dacă se vaccinează scapă de aceste lucruri”, a conchis Ciolacu.