• Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash, după o ședință de Coaliție.
  • Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice.
  • „Vor fi două excepții”, spune Marcel Ciolacu.

Liderii Coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunță că vor renunța la reducerea plafonului pentru plățile cash, după o ședință în care au analizat propunerea ANAF care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 11 noiembrie.

„Este una din cele mai mari bătăi de cap care a venit ca urmare a acestei măsuri de limitare a operațiunilor cu cash, acest plafon de 50.000 de lei. Practic, pentru companii, la finalul zilei nu au voie să aibă în registrul de casă mai mult de 50.000 de lei cash. Sunt companii care încasează mult mai mulți bani într-o zi și este nevoie fie să facă drumuri la bancă, fie să vină banca la ei. Până acum, acest plafon nu exista”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

Marcel Ciolacu spune că există două excepții

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!

Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunță decizia luată în Coaliție

„Am avut, astăzi, la nivelul conducerii Coaliției o analiză aplicată asupra măsurii privind plățile în numerar. În urma dialogului nostru, am convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri și a cetățenilor de bună credință. Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România și vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens”, a scris Nicolae Ciucă.

Ce prevedea propunere ANAF

Din 11 noiembrie, s-ar fi introdus o măsură prin care plățile cash s-ar fi redus drastic la companii și la persoanele fizice, chiar până la 1.000 lei de persoană.