Marcel Ciolacu spune că este în acord cu Iohannis pe tema Republica Moldova

Sursă: Hepta
  • Iohannis a spus, miercuri, că „România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice – repet – în orice scenariu”.
  • Preşedintele Republicii Moldova efectuează joi o vizită de lucru în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.
  • Oficialul moldovean se va întâlni şi cu premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că este de acord cu preşedintele Klaus Iohannis, când spune că în prezent, cel mai vulnerabil stat european este Republica Moldova.

„Toată clasa politică va sprijini atât pe Maia Sandu, cât şi Republica Moldova. E o datorie a noastră… Mai mult, este obligaţie. Sunt total de acord cu preşedintele României”, spune Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Maia Sandu ar putea avea şi alte solicitări adresate României, el spune: „Sunt ferm convins că sunt îndreptăţite. Cel mai vulnerabil stat european în acest moment este Republica Moldova ţinând cont de agresiunea nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei”.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că „România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice – repet – în orice scenariu”.

„Cum va arăta acest sprijin concret depinde, evident, de evoluţia situaţiei geopolitice. În momentul acesta, ştiţi foarte bine că îi sprijinim cu electricitate, gaz, şi aşa mai departe, îi ajutăm să-şi reformeze instituţiile, dar suntem dispuşi şi eu personal sunt dispus să mergem mult mai departe, dacă situaţia o va impune”, a adăugat Iohannis.