• Șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite, ale cărui politici de modernizare au contribuit la transformarea țării sale într-o putere regională, a murit vineri la vârsta de 73 de ani.
  • Rolul său a fost unul ceremonial de când a suferit un accident vascular cerebral și a fost supus unei intervenții chirurgicale în 2014.
  • Un modernizator pro-occidental, acesta era cunoscut pentru apropierea statului din Golf de SUA și de aliații săi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis condoleanţe Emiratelor Arabe Unite, după ce şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan a murit la vârsta de 73 de ani.

Marcel Ciolacu a postat, vineri seara, mesajul său de condoleanţe pe pagina sa de Twitter.

„Cele mai profunde condoleanţe Emiratelor Arabe Unite. Alteţa Sa Şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan va fi ţinut minte pentru modelul său care a dus la modernizarea Emiratelor Arabe Unite şi la transformarea ţării într-o putere regională”, a scris Ciolacu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Liderul Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan a decedat la vârsta de 73 de ani. Guvernul EAU a decretat doliu naţional.

Rolul șeicului Khalifa a fost în mare parte ceremonial de când a suferit un accident vascular cerebral și a fost supus unei intervenții chirurgicale în 2014. Fratele său și prințul moștenitor din Abu Dhabi, șeicul Mohammed bin Zayed, a fost considerat în general drept liderul de facto al EAU, care se ocupă de afacerile zilnice ale statului din Golf.

Șeicul Khalifa a fost numit al doilea președinte al EAU în 2004, succedându-i tatălui său și fondator al națiunii, șeicul Zayed al Nahyan. Născut în 1948 în regiunea estică a orașului Abu Dhabi, șeicul Khalifa a fost fiul cel mare al șeicului Zayed. Înainte de funcția de președinte, a fost prinț moștenitor al Abu Dhabi și a condus Consiliul Suprem al Petrolului din Abu Dhabi, care elaborează politica petrolieră.