• Marea Britanie anunță că orice incursiune rusă în Ucraina va fi întâmpinată cu sancțiuni rapide.
  • Boris Johnson va vizita regiunea săptămâna viitoare.
  • Premierul britanic va purta discuții telefonice cu președintele Vladimir Putin.

Marea Britanie ia în considerare posibilitatea de a face o desfășurare majoră a NATO ca parte a unui plan de consolidare a frontierelor Europei ca răspuns la masarea de trupe rusești la granița cu Ucraina, a declarat guvernul.

Marea Britanie a declarat că orice incursiune rusă în Ucraina va fi întâmpinată cu sancțiuni rapide și ar fi devastatoare pentru ambele părți. Premierul Boris Johnson urmează să viziteze regiunea săptămâna viitoare și, de asemenea, va vorbi la telefon cu Vladimir Putin.

Johnson ia în considerare cea mai mare ofertă posibilă pentru membrii pactului de apărare al NATO din țările nordice și baltice, care ar dubla numărul de trupe și ar trimite arme defensive în Estonia, a declarat biroul său. „Acest pachet ar trimite un mesaj clar Kremlinului – nu vom tolera activitatea lor destabilizatoare și vom fi întotdeauna alături de aliații noștri din NATO în fața ostilității rusești”, a declarat Johnson într-un comunicat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Am ordonat forțelor noastre armate să se pregătească să se desfășoare în toată Europa săptămâna viitoare, asigurându-ne că suntem capabili să ne sprijinim aliații din NATO”.

Oficialii vor finaliza detaliile ofertei la Bruxelles săptămâna viitoare, iar miniștrii vor discuta luni despre opțiunile militare.

Intensificând eforturile diplomatice după ce s-a confruntat cu critici pentru că nu a făcut suficient, Johnson va face o a doua călătorie pentru a se întâlni cu omologii din NATO la începutul lunii viitoare, a declarat biroul său. Miniștrii britanici de externe și de apărare vor merge, de asemenea, la Moscova, tocmai pentru discuții cu omologii lor ruși în zilele următoare, cu scopul de a îmbunătăți relațiile și de a detensiona tensiunile.