• Grant Shapps a declarat că nu există nicio scuză pentru tratamentul aplicat lui Edward Lawrence de către autoritățile chineze.
  • BBC a declarat că Edward Lawrence a fost atacat în Shanghai.
  • Ministrul Securității, Tom Tugendhat, a avertizat că arestarea a fost „un ecou al represiunii pe care PCC o încearcă în alte părți”.

Marea Britanie a avertizat Beijingul că nu există absolut nicio scuză pentru faptul că un jurnalist BBC care acoperea protestele din China a fost bătut de poliție. Luni, ministrul de externe James Cleverly a descris incidentul ca fiind profund îngrijorător, iar colegul său de cabinet Grant Shapps a declarat că acesta este de îngrijorare considerabilă, după ce BBC a declarat că Edward Lawrence a fost atacat în Shanghai.

Postul de televiziune a declarat că cameramanul a fost arestat și încătușat în timp ce acoperea demonstrațiile privind restricțiile COVID-19 din China, iar apoi bătut și lovit de poliție. Shapps a declarat pentru Sky News: „Nu poate exista absolut nicio scuză pentru jurnaliștii care pur și simplu acoperă procesul în desfășurare, pentru a fi bătuți de poliție. Știu că acest lucru este (de) o îngrijorare considerabilă”.

Secretarul de stat pentru afaceri a mai spus la radio LBC: „Libertatea presei și libertatea de a relata ar trebui să fie sacrosancte.” El a spus că este „inacceptabil” ca jurnaliștii să fie „prinși și implicați și chiar arestați”, când ar trebui să aibă „dreptul deplin de a acoperi lucrurile în mod liber”. Cleverly a scris pe Twitter: „Libertatea presei și libertatea de a protesta trebuie să fie respectate. Nicio țară nu este scutită.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Arestarea jurnalistului BBC Lawrence China este profund îngrijorătoare. Jurnaliștii trebuie să își poată face treaba fără intimidare”. Ministrul Securității, Tom Tugendhat, a avertizat că arestarea a fost „un ecou al represiunii pe care PCC (Partidul Comunist Chinez) o încearcă în alte părți”.

„Încercările Chinei de represiune de stat aici, în Marea Britanie, ne reamintesc nevoia urgentă de a ne apăra propriile libertăți”, a declarat el pe Twitter.