Începând de astăzi Marea Britanie relaxează restricțiile. Restaurantele și puburile se pot deschide în interior, iar muzeele, teatrele, cinematografele și hotelurile își redeschid porțile pentru localnici și turiști.

Oamenii se pot întâlni în grupuri de până la 30 de persoane în aer liber, iar restricțiile de noapte sunt ridicate.

„Suntem încrezători că reducerea restricțiilor de luni este ceea ce trebuie făcut și este sigur. De aceea, facem ceea ce trebuie pentru luni, dar, evident, ținem totul sub control pentru următoarele cinci săptămâni înainte de a lua o decizie pe 21 iunie.”, a anunțat Edward Argar, ministrul Sanătății din UK.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Alexandra este o româncă stabilită de peste 6 ani în Londra. Pandemia i-a dat planurile peste cap, dar acum se bucură că viața ei poate reveni la normal.

„Oamenii se bucură foarte mult, evident, ca și mine că ne putem întâlni, ne putem îmbrățișa și putem cumva să ne luăm viața așa-zis normală înapoi. Însă așteptăm cu nerăbdare data de 21 iunie atunci când se pare că se vor relaxa cu totul”, a precizat Alexandra Beqiri.

Chiar dacă renunță la unele restricții, britanicii nu sunt încă liniștiți.

„În total, am văzut puțin peste 1.300 de cazuri ale acestei variante indiene. Devine tulpina dominantă în unele părți ale țării, de exemplu, în Bolton și în Blackburn.”, a declarat Matt Hancock, secretar britanic pentru sănătate.