• Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză umanitară” și cu un risc fără precedent de a se înregistra mai multe decese cauzate de frigul din case în această iarnă, a avertizat astăzi un lider al NHS.
  • Matthew Taylor a declarat că oamenii ar putea fi nevoiți să aleagă între a renunța la mese pentru a-și încălzi casele și a trăi în condiții reci, umede și foarte neplăcute” dacă nu se oferă mai mult ajutor pentru facturile la energie.
  • Directorul executiv al Confederației NHS, care reprezintă liderii NHS, a declarat că serviciul de sănătate este deja sub presiune și că suntem abia în luna august.

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză umanitară” și cu un risc fără precedent de a se înregistra mai multe decese cauzate de frigul din case în această iarnă, a avertizat astăzi un lider al NHS.

Matthew Taylor a declarat că oamenii ar putea fi nevoiți să aleagă între a renunța la mese pentru a-și încălzi casele și a trăi în condiții reci, umede și foarte neplăcute” dacă nu se oferă mai mult ajutor pentru facturile la energie.

Directorul executiv al Confederației NHS, care reprezintă liderii NHS a declarat că serviciul de sănătate este deja sub presiune și că sunt abia în luna august.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4: Cercetările sugerează că eșecul oamenilor de a-și încălzi casele, face ca frigul să contribuie la aproximativ 10.000 de decese suplimentare într-un an. Acum, acesta este un an normal. Știm că presiunile vor fi mult mai mari asupra oamenilor.

Și dacă nu facem ceva pentru a-i ajuta pe oameni cu costurile energiei, va exista un număr fără precedent de oameni care nu-și vor putea încălzi casele. Așadar, acest lucru va avea un efect major în ceea ce privește faptul că oamenii vor fi mai bolnavi, dar și în creșterea cererii în serviciile de sănătate.”

Atât Rishi Sunak, cât și Liz Truss au promis un ajutor pentru criza costului vieții.

Dar expertul în economisirea banilor, Martin Lewis, a avertizat că facturile vor depăși 3.600 de euro în octombrie și 4.200 de euro în ianuarie.

Truss a declarat că va reduce cu 159 de euro pe an taxele ecologice și va reduce asigurările naționale, dar acest lucru valorează mai puțin de un euro pe săptămână pentru un lucrător cu salariul minim.

Ea a respins planul laburiștilor de a îngheța plafonul de preț la nivelul actual de 1.971 de euro.

Astăzi, deputații Laburiști au cerut ca Parlamentul să fie rechemat pentru a începe să pună în aplicare planurile înainte ca plafonul de preț de la 1 octombrie să fie anunțat vinerea viitoare.

Dar guvernul a precizat că nu va face nimic substanțial până când un nou prim-ministru nu va fi în funcție pe 5 septembrie.

Trimițând o scrisoare miniștrilor, Taylor este citat spunând: Țara se confruntă cu o criză umanitară. Mulți oameni s-ar putea confrunta cu alegerea îngrozitoare între a sări peste mese pentru a-și încălzi casele și a fi nevoiți să trăiască în condiții reci, umede și foarte neplăcute. Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la apariția unor focare de boală și de îmbolnăvire în întreaga țară, ar putea mări inegalitățile în materie de sănătate și înrăutăți șansele de viață ale copiilor”.

Joi, instituția de comerț pentru companiile energetice a cerut mai mult sprijin pe lângă cei 400 de euro promiși gospodăriilor începând cu luna octombrie.

Timpul este foarte scurt înainte de luna octombrie și știm că mulți clienți se luptă deja după ultima creștere a prețurilor – astfel încât creșterile preconizate vor fi pur și simplu inaccesibile pentru milioane de gospodării”, a declarat Dhara Vyas, director de advocacy al Energy UK.

Având în vedere urgența, industria noastră consideră că cea mai practică modalitate de a ajuta clienții înainte de Crăciun va fi creșterea cuantumului sprijinului acordat prin intermediul schemei existente de sprijin pentru facturi.”