• 28 de națiuni au acceptat să contribuie cu ajutor letal și neletal.
  • Joe Biden a anunțat că SUA va ajuta Ucraina cu 350 de milioane de dolari.
  • Ajutorul poate ajunge la militari chiar în timp ce ei luptă.

Asistența include ajutor letal, cum ar fi muniție, arme antitanc și arme antiaeriene, precum și ajutor neletal, cum ar fi materiale medicale. Un total de 28 de națiuni, inclusiv Marea Britanie, alte țări europene și SUA, au fost de acord să ofere mai multe arme, provizii medicale și alte ajutoare militare Ucrainei, în timp ce aceasta luptă împotriva unei invazii rusești, potrivit Sky News.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a organizat vineri seară o conferință a națiunilor care pot acorda ajutor militar, care s-a desfășurat în mod virtual. Fiecare națiune a fost de acord să contribuie.

Se înțelege că ajutorul poate ajunge la militarii ucraineni chiar și în timp ce aceștia se luptă cu forțele rusești pe mai multe linii de front. Țările care anterior se opuneau trimiterii de arme pentru a ajuta forțele armate ucrainene au decis acum să facă acest lucru în urma deciziei președintelui rus Vladimir Putin de a-și invada vecinul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Printre națiunile donatoare se numără țări care nu fac parte din alianța de apărare NATO.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, l-a instruit pe secretarul de stat Antony Blinken să elibereze până la 350 de milioane de dolari pentru securitatea şi apărarea Ucrainei, potrivit unui nou memorandum publicat vineri târziu de Casa Albă. Administraţia Biden anunţase deja un ajutor în valoare de 60 de milioane de dolari şi 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, ceea ce face ca suma totală din ultimul an să depăşească un miliard de dolari, potrivit unui oficial al administraţiei.