• Joe Biden a avertizat că riscul unui „Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimii 60 de ani.
  • Un astfel de sistem va produce în continuare pagube prin energia cinetică a rachetei și prin combustibilul neconsumat.
  • Putin a mai spus că SUA au creat un precedent prin utilizarea armelor nucleare în cel de-al Doilea Război Mondial.

Rusia probabil scoate focoase nucleare de pe rachetele de croazieră nucleare învechite și trage cu muniții neînarmate asupra Ucrainei, au declarat sâmbătă serviciile de informații militare britanice.

Ministerul Apărării a declarat că imaginile din surse deschise arată epavele unei rachete de croazieră lansate din aer și trase asupra Ucrainei, care par să fi fost proiectate în anii 1980 ca sistem de lansare nucleară, adăugând că balastul a fost probabil înlocuit cu focoase.

Un astfel de sistem va produce în continuare pagube prin energia cinetică a rachetei și prin combustibilul neconsumat. Cu toate acestea, este puțin probabil să obțină efecte fiabile împotriva țintelor vizate, a adăugat ministerul în actualizarea sa zilnică de informații postată pe Twitter.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Indiferent de intenția Rusiei, această improvizație evidențiază nivelul de epuizare a stocului de rachete cu rază lungă de acțiune al Rusiei”, a precizat ministerul.

Președintele american Joe Biden a avertizat că riscul unui „Armageddon” nuclear este la cel mai ridicat nivel din ultimii 60 de ani.

Biden a declarat că președintele rus Vladimir Putin „nu glumește” atunci când a avertizat că Moscova va folosi „toate mijloacele pe care le avem” pentru a apăra teritoriul rusesc. De asemenea, Putin a mai spus că SUA au creat un „precedent” prin utilizarea armelor nucleare în cel de-al Doilea Război Mondial.