• În Turcia și în Siria, numărul victimelor depășește 21.000 de persoane.
  • Ministerul Apărării a confirmat că păturile termice au fost transportate cu un avion de transport.
  • Un avion Hercules C130 și o echipă de sprijin pentru îngrijiri critice sunt pe drum pentru a ajunge la cei aflați în zonele afectate.

Marea Britanie a trimis mii de pături termice în Turcia și intenționează să construiască un spital de campanie pentru a-i trata pe cei grav răniți în urma cutremurului devastator de luni.

Echipele de salvare de la fața locului fac un ultim efort pentru a găsi supraviețuitori, în ceea ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a descris drept dezastrul secolului”. Peste 21.000 de persoane au fost confirmate ca fiind moarte în Turcia și Siria, iar zeci de mii de persoane au fost grav rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade și a replicilor ulterioare.

Cu nenumărate clădiri distruse și multe altele cu structura slăbită, atenția se îndreaptă spre ajutorarea supraviețuitorilor pentru a se încălzi, în timp ce temperaturile rămân sub zero grade pe alocuri.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Ministerul Apărării a confirmat că păturile termice au fost transportate cu un avion de transport al RAF, urmând ca în zilele următoare să fie distribuite ajutoare de urgență suplimentare.

Într-o declarație, acesta a precizat că un spital de campanie nou construit va fi echipat cu o sală de operații 24 de ore din 24, 7 zile din 7, precum și cu paturi pentru pacienții cu grad ridicat de dependență.
De asemenea, un avion Hercules C130 și o echipă de sprijin pentru îngrijiri critice sunt pe drum pentru a ajunge la cei aflați în zonele afectate și pentru a muta răniții în întreaga țară.

Secretarul apărării, Ben Wallace, a declarat: Marea Britanie este pregătită să îi ajute pe aliații noștri apropiați și pe prietenii noștri în această perioadă teribilă. Vom menține deschise opțiunile pentru asistență suplimentară, în funcție de necesități.”