• Atacul a avut loc în timp ce credincioșii sărbătoreau Shabbat.
  • Acțiunea a avut loc la o zi după ce un raid militar israelian care viza gruparea teroristă Jihadul Islamic a ucis nouă persoane.
  • A fost cel mai mortal atac asupra israelienilor de la un atac armat din 2008, când opt persoane au fost ucise într-un seminar evreiesc.

Atacul de la o sinagogă din Ierusalimul de Est, în urma căruia șapte persoane au fost ucise și alte trei rănite, a fost calificat drept îngrozitor” de către ministrul de externe. James Cleverly a declarat că atacul comis de un bărbat înarmat palestinian, descris ca fiind unul dintre cele mai mortale atacuri asupra israelienilor din ultimii ani, a fost îngrozitor”.

Atacul, care a avut loc în timp ce credincioșii sărbătoreau Shabbat, a avut loc la o zi după ce un raid militar israelian a ucis nouă persoane – mulți dintre ei membri ai grupării teroriste Jihadul Islamic – în Cisiordania. Poliția israeliană a declarat că împușcăturile au avut loc în Neve Yaakov, un cartier religios cu o mare populație ultraortodoxă, și că atacatorul a fugit cu o mașină după ce a deschis focul.

Poliția a declarat că l-a urmărit și l-a ucis după un schimb de focuri. Ofițerii l-au identificat pe atacator ca fiind un rezident din Ierusalimul de Est în vârstă de 21 de ani, care se pare că a acționat singur. Serviciul de salvare israelian Mada a declarat că printre morți se numără și o femeie de 70 de ani.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

A fost cel mai mortal atac asupra israelienilor de la un atac armat din 2008, când opt persoane au fost ucise într-un seminar evreiesc din Ierusalim, potrivit Ministerului israelian de Externe.

Cleverly a scris pe Twitter: Rapoarte îngrozitoare despre un atac terorist în Neve Yaakov în această seară. Atacarea credincioșilor într-o sinagogă în Ziua de comemorare a Holocaustului și în timpul Shabbatului este oribilă. Suntem alături de prietenii noștri israelieni”.

Ministrul de externe din umbră, David Lammy, a declarat că au fost 48 de ore teribile”. Ciclul de violență trebuie să se încheie. Nu trebuie să renunțăm la speranța unui viitor pașnic pentru toți israelienii și palestinienii.”

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a scris pe Twitter: Sunt dezgustat să aud despre atacul oribil de la o sinagogă din Ierusalim – locurile de cult ar trebui să fie sanctuare. În numele tuturor londonezilor, trimit cele mai profunde condoleanțe”.